parallax background
 

In oktober start een nieuwe editie van Quests & Chats in de gemeente. Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en wil je meedenken over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn? Meld je dan aan!

parallax background
MARINUS
PRANGER

Projectleider +Participatie


Motto

Alleen jongeren zijn in staat om de bestaande dingen echt te veranderen en te vernieuwen. De grootste uitvindingen worden niet voor niets gedaan door 25-minners! Daarmee verrassen en verwonderen ze iedereen. Laat dus je stem horen!


QUESTS EN CHATS: WAT IS HET?

We hebben met de eerste editie van Quests & Chats een goed beeld gekregen over wat jongeren vinden over bepaalde onderwerpen. Het komende jaar willen we deze input omzetten naar concrete resultaten en daar hebben we jouw hulp bij nodig! Dit doe je door vier keer een korte digitale vragenlijst in te vullen (Quests). Hiermee wordt voor ons duidelijk wat jij belangrijk vindt en welke wensen je nog hebt. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd berichten posten via WhatsApp.

jongeren + participatie aanpak quest kl

Quest

Inmiddels zijn er 3 Quests en Chats gehouden voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar. Er is gesproken over ondersteuning bij problemen, gevoel van veiligheid en participatie. De samenvattingen van deze Quests zijn te downloaden onderaan deze pagina. In januari zijn er nieuwe Quests met als onderwerpen sport en leefstijl en jeugd- en jongerenwerk.
jongeren + participatie aanpak chat kl

Chat

Uit de jongeren die de vragenlijst hebben ingevuld worden een aantal gevraagd om mee te doen aan een chat. Een chat is een online brainstorm met een groep leeftijdgenoten. Er wordt onder leiding van een deskundige en een medewerker van de gemeente dieper ingegaan op de onderwerpen van de vragenlijst zoals bijbaantjes, jeugdproblemen, vrienden etc.
jongeren + participatie aanpak denknetwerk kl

Denknetwerk

Het is belangrijk dat jongeren hun mening en ideeën geven over onderwerpen die voor hun belangrijk zijn. Daarom kunnen ze zich opgeven voor een online denknetwerk. Ze krijgen dan een aantal keer per jaar een online vragenlijst van maximaal 10 vragen over actuele jongerenthema’s binnen de gemeente. Hiermee verzamelt de gemeente input voor haar nieuwe jeugdbeleid.

ONDERWERPEN

Voorbeelden van onderwerpen in de gemeente die jou aangaan zijn: sport en gezondheid, uitgaan, je toekomst, ondersteuning bij problemen, veiligheid en vrijetijdsbesteding.

MEER WETEN?

Bel of zend een tekst naar

06 2470 7150


Je kunt ook mailen naar

33@denknetwerk.nl